27.7.2011

Hupia

Tein huvikseni (ja toista projektia varten), vaviskaa kuolevaiset ja pelätkää pelottavia taitojani.

26.7.2011

Työ #6

Perusperus

No, rikoin omia lupauksiani ja tein tutoriaalin samalta äijältä kuin tuo alempi teokseni on...Yhä turhauttavan epäselkeät ohjeet, nyt ei sentään niin rintakehää kiristävällä tavalla.

Muutenkin tämä päivä on mennyt vaan niin penkin alle kuin olla ja voi. Heti aamusta nousin väärällä jalalla ja kämmäilin pahemman kerran. Vitutus kasvoi kun safkaa tehdessäni päätin viskata tulikuumat pöperöt syliin. Eniten siinä vitutti se, että mulla on rajattu määrä ruokaa perjantaihin asti, jolla pitäis selvitä, ja siinä meni ainakin annoksellinen... Kone on kaatuillut, netti ei pelannut...Kaikki mikä on voinut mennä pieleen on mennyt pieleen. En ole ikinä kiroillut näin paljon, ja se kertoo paljon vitutuksesta, satun nimittäin olemaan yksin kotona.

----------
Aika: 15min
Vaikeus: Ei
Työkalut: Adobe Illustrator
----------



Tein tämän ihan vaan sen takia, että saisin tänään jotain muuta aikaiseksi kuin epäonnistumisia. Ei mikään kummoinen, mutta kertoo hyvin fiiliksestä kun ei vaan mikään tänään onnaa. Huomenna ehkä jotain hienoa!

25.7.2011

Työ #5

Money money money!

Tässä ei ollut mitään jännittävää taustatarinaa, tutoriaalin löysin ja kuvan väsäsin. Tutoriaali oli tosin todella turhauttavan huonosti tehty ja epäselkeä. Olihan valinnut tutoriaalin tekijä käyttääkseen tuumat, joiden käyttöä en kyllä osaa ymmärtää tälläisessä ympäristössä. Eipähän myöskään osannut kertoa että olisi pitänyt luoda CMYK dokumentti eikä RGB:tä.....vitun homo...

----------
Aika: ~40min
Vaikeus: Keskivaikea (pari kikkaa ja kärsivällisyyttä, vaikeusastetta lisäsi huonot ohjeet.)
Työkalut: Adobe Illutsrator (tuleekohan sitä edes käytettyä muita? Ehkä inDesingiä kun tulee postereita)
----------





Tätä taas ei ollut kiva tehdä, lopputulos on ihan tyylikäs.

Työ #4

Gustav Klimt

Siis mitä? Kuka? Gustav Klimt on itävaltalainen art-nouveau maalari ja taiteilija. Miksi kerron hänestä? En todellakaan sen takia, että olisin tutkinut taiteenystävä, tai että edes pitäisi mestarin tuotoksista (vaikka kyllä pidän, mutta se ei ollut pointtina tässä). Vaan kerron hänestä ihan vaan sen takia koska tämän päivän illustrator vectorointi tutoriaalissani käskettiin tehdä hänen maalauksiaan muistuttava vectori-taideteos.



----------
Aika: 1,5h
Vaikeus: Keskivaikea (vaati aikaa, ei taitoa)
Työkalut: Adobe Illustrator
----------
Täyden resoluution kuva
Tätä oli kyllä iso duuni väsätä. Hirveästi pikkunipeltämistä ja tekstuureja sekä muotoja. Kivaa oli, mutta hitto en mä tollasta uudelleen ihan heti tekisi. Opin paljon uusia kikkoja, varsinkin brusheista ja pencil-työkalusta.

22.7.2011

Työ #3

Noniin.

Eli sain nyt sitten turhautumisista huolimatta tehtyä tämän viimeisimmän vectori tutoriaalin läpi.
Ihmeen helposti onnistui kun uudestaan väänsi ja muistin jopa kaikki kikat ulkoa, tällä laillahan tämä illustrator kesytetään.

Opin myös tallentamaan töitäni välillä, mikään ei vaan vituta niin ankarasti kuin rankka monen tunnin urakka ja hupskeikkaa liian vähän muistia.

----------
Aika: ~30min
Vaikeus: Keskivaikea
Työkalut: Adobe Illustrator
----------



Tätä oli loppujen lopuksi tosi kiva tehdä, lisäsin pari omaa juttua tonne, mutta sain tosi hyvin seurattua tutoriaalia. Kaiken lisäksi tämä näyttää vielä tosi nätiltä.

Ruohon tein pen toolia ja warppia käyttäen, kaikissa on pieni gradientti ja sitten vaan monistin ja sekoitin niin tuli kivan näköistä. Tähdet on vaan simppelit ristit. Tässä ei mitään monimutkaista oikein olekkaan.

Työ #2

Buikaesu!

Ennen tämän blogin aloittamista olin jo ehtinyt vääntää kaksi työtä, joten asetan ne tänne näin regressiivisesti.

----------
Aika: ~30min
Vaikeus: Aloittelija
Työkalut: Adobe Illustrator
----------



Kuvasta vielä senverran, että kirsikka itse on tehty 3D työkalulla, ja varsi...tai mikä helvetti tuo nyt onkaan on tehty mesh työkalulla.

Tätä oli kiva väsätä,  vähän pilkunviilausta meshauksessa, mutta veikkaan että tulee menemään jatkossa paljon vaikeammaksi. Seuraava tutoriaali mitä silmäilin oli PELOTTAVA!

Työ #1

Hellurei.

Löysin googlettamalla varsin mainion tutoriaali sivuston nimenomaan Adobe Illustrator-ohjelmalle (johon siis tässä blogissa keskityn pääasiassa) http://vector.tutsplus.com/

Isommat ja hienommat tutoriaalit ovat ikävä kyllä piilossa maksullisen jäsenyyden takana...Enköhän mä jotain keksi.

Tosiaan ensimmäisenä työnä tein (tutoriaalin mukaan) nahkaisen taustakuvan, vectorinä tämä kuvahan on aika kätevä koska sen saa suurennettua häviöttä kuinka isoksi tahansa. Taustakuvaa tuosta on hankala tehdä, sen vertoinen rumilus tuosta nyt loppujenlopuksi tuli.

----------
Aika: ~30 min
Vaikeus: Aloittelija
Työkalut: Adobe Illustrator
----------


Raakilehan tuo on, eikä mitään verrattuna siihen, mitä tutoriaalin tekijä oli väsännyt, mutta ihan hyvä alku. Tyhjästähän on tuokin tehty.

On muuten turhauttava ohjelma illustrator, varsinkin jos on vähänkin hukassa pikanäppäimien kanssa.

Aloite.

"Musta tulee graafikko"

Mies joutuu elämänsä aikana usein miettimään mitä hänestä tulee isona. Vielä isonakin hän tuumailee ja pähkäilee mitähän sitä sitten tekisi?

Noh, minäpä päätin alkaa graafikoksi. 5-7 vuotta photoshopilla leikkimistä harrastaneena, minulla on jo jonkinlainen perusosaaminen grafiikan tekemisestä. Tässä blogissa kuitenkin seurailen itsekseni miten oma kehitys kulkee. Aion seurata erinäisiä netistä löytyviä tutoriaaleja, ja postailen tulokset tänne. Selostan vähän mitä kuvassa on tehty ja kuinka kauan siihen meni aikaa ja kuinka miellyttävä kyseinen työ oli.

Wish me luck guyz!